Detox dig smuk med Body SDS

Jeg har i mange år fulgt Ninka som i 2008 kom med bogen ‘Kernesund familie – sådan!’. I dag er jeg Ninkas personlige Body SDS behandler, elev på hendes Mentor uddannelse og en del af hendes detox tribe. I december 2015 gæstede jeg på hendes detox blog, som du kan se her

Jeg vil fortælle dig lidt om hvad Body SDS er, og hvordan Detox og Body SDS kan have glæde af hinanden. 

Først lidt om mig
Jeg hedder Sofie Nishida. Jeg er uddannet Body SDS behandler og er selvstændig med Privilegium. Jeg har fået mit navn Nishida af min mand som har japanske rødder. Sammen har vi to piger. Jeg har arbejdet med Body SDS, terapi i alle mulige former og udrensning (detox) siden 2002 og har fulgt Ninka tæt siden hendes første bog udkom i 2008. 

Hvad er Body SDS?
Body SDS er et dansk behandlings- og træningssystem, som gennem flere generationer har udviklet et system der arbejder med ’Det Hele Menneske’, ud fra den betragtning at krop og sind hænger sammen. Selve behandlingen består af en lang række led bevægende teknikker, som er meget pulserende og til tider temmelig konfronterende. Uanset hvad du kommer med, vil Body-sds altid arbejde hele kroppen igennem, i samarbejde med åndedrættet, som er en essentiel del af både behandling og træning. 

Tøm skraldespanden
Body SDS lærer os om hvordan vi hjælper kroppen med at tømme skraldespanden. Lad os et øjeblik forestille os at kroppen er en stor beholder, som hver dag bliver fyldt med indtryk og informationer. På et tidspunkt er der ikke plads til mere. Behandlingen hjælper kroppen med at tømme alle de indtryk og informationer der hober sig op, så der bagefter er frigjort plads til at fylde op på ny. Når kroppen slipper eller tømmer kan det foregå på forskellige måder. For nogen vil det være relativt udramatisk, andre vil mærke en snurrende og sitrende fornemmelse i kroppen. Lidt ligesom når din fod sover. En gang i mellem kan det blive til kramper, og det kan føles lidt voldsomt om end det er meget effektivt. 

For nogen kan det være en gammel følelse af vrede eller sorg der åbner op og det kan også godt være temmelig overvældende første gang. Når kroppen åbner, kan gamle tilstande få fornyede kræfter. Det kan både være glade eller traumatiske begivenheder fra din fortid. Når vi giver dem plads til at udtrykke sig, så bliver der frigjort en (skal væk) plads. 

Body SDS skaber et rum hvor følelser bliver budt velkommen
Følelser er ikke rigtige eller forkerte. De ER bare. Når en følelse får lov til at blive mødt som den er, er det ofte en meget forløsende proces at give slip på den. Betragter vi følelserne som skyer på himlen, kan de få lov til at passere forbi. En gang i mellem er skyerne så store og mørke, at det kan være svært at se en ende på dem. Andre gange er det bare en byge. Fælles for dem er, at de får lov at komme til syne, de får lov til at udtrykke sig, og på den måde kan de få lov at lette. 

Body SDS er en samtale med kroppen

At gå ind i en følelse kan lyde ret farligt for nogen. Det er der terapeuten bliver nyttig. En Body SDS behandler er rustet til at tage dig i hånden og gå med dig ind i mørket. Vores hoveder er så veludviklede og vi er så dygtige til at lade fornuften forklare, vurdere eller dømme de forskellige tilstande vi befinder os i. Her kommer Body SDS virkelig til sin ret. Vi får lov at ’mærke’ hvad kroppen har at sige. 

Detox og Body SDS

Detox er en forlængelse af Body SDS og omvendt. Hånd i hånd kan de redskaber vi får på Detox Dig Smuk og den åbning der sker på briksen med Body SDS, være med til at integrere det arbejde vi gør bevidst, med det arbejde der foregår ubevidst. 

Der hvor der virkelig er noget for os at hente, er i den proces hvor vi åbner for vores åndedræt og giver kroppen plads til at tale. På den måde bliver vi mere bevidste om hvad det er vi går og siger til os selv. Hvad det er for handlinger vi hele tiden gentager, som måske direkte modarbejder vores bedste intentioner? 

De redskaber som Ninka igennem mange år har forfinet, træder i kraft med fornyet styrke, når vi med åndedrættet åbner op for den strøm, der i højere eller lavere fart styrer vores liv. 

I samarbejdet finder jeg det så interessant, hvordan vi lag for lag kommer tættere på den vi er. I takt med at vi når dybere ind i os selv, træder støjen udefra mere i baggrunden. 

Kan vi observere og acceptere det vi oplever, blot som en information eller ledetråd, kan vi lære noget om os selv.