Body S D S betyder Krop Selvudviklings System. Det er i virkeligheden det mest velbeskrivende jeg kan komme i tanke om. Body S D S er en indgangvinkel til kroppen. En måde at kontakte krop og sind på, bevidst og ubevidst.

 

Body SDS er et dansk behandlings- og træningssystem, som gennem flere generationer har udviklet et system der arbejder med ’Det Hele Menneske’, ud fra den betragtning at krop og sind hænger sammen. Selve behandlingen består af en lang række led bevægende teknikker, som er meget pulserende og til tider temmelig konfronterende. Uanset hvad du kommer med, vil Body SDS altid arbejde hele kroppen igennem, i samarbejde med åndedrættet, som er en essentiel del af både behandling og træning. 

Selvudvikling

Body SDS står for Body Self Developement System som betyder Krop Selvudviklings System. Det er i virkeligheden det mest velbeskrivende jeg kan komme i tanke om. Body SDS er en indgangvinkel til kroppen. En måde at kontakte krop og sind på, bevidst og ubevidst. Træningen findes i flere former og også som Yoga. Som behandler kalder jeg træningen for ’selvbehandling’ og du kan opleve den samme fornemmelse og forløsning under træning, som i behandlingen. 

Tøm skraldespanden

Body SDS lærer os om hvordan vi hjælper kroppen med at tømme skraldespanden. Lad os et øjeblik forestille os at kroppen er en stor beholder, som hver dag bliver fyldt med indtryk og informationer. På et tidspunkt er der ikke plads til mere. Behandlingen hjælper kroppen med at tømme alle de indtryk og informationer der hober sig op, så der bagefter er frigjort plads til at fylde op på ny. 

Når kroppen ’slipper’ eller ‘tømmer’ kan det foregå på forskellige måder. For nogen vil det være relativt udramatisk, andre vil mærke en snurrende og sitrende fornemmelse i kroppen, lidt ligesom når din fod sover. En gang i mellem kan det blive til kramper, og det kan føles lidt voldsomt om end det er meget effektivt. 

Body SDS og følelser

Body SDS skaber et rum hvor følelser bliver budt velkommen. Følelser er ikke rigtige eller forkerte. De ER bare. Når en følelse får lov til at blive mødt som den er, er det ofte en meget forløsende proces at give slip på den. Betragter vi følelserne som skyer på himlen, kan de få lov til at passere forbi. En gang i mellem er skyerne så store og mørke, at det kan være svært at se en ende på dem. Andre gange er det bare en byge. Fælles for dem er, at de får lov at komme til syne, de får lov til at udtrykke sig, og på den måde kan de få lov at lette. 

Body SDS er en samtale med kroppen

At gå ind i en følelse kan lyde ret farligt for nogen. Det er der jeg som behandler bliver nyttig. Jeg er rustet til at tage dig i hånden og gå med dig ind i mørket. Vores hoveder er så veludviklede og vi er så dygtige til at lade fornuften forklare, vurdere eller dømme de forskellige tilstande vi befinder os i. Her kommer Body SDS virkelig til sin ret. Vi får lov at ’mærke’ hvad kroppen har at sige. For nogen kan det være en gammel følelse af vrede eller sorg der åbner op og det kan også godt være temmelig overvældende første gang. Når kroppen åbner, kan gamle tilstande få fornyede kræfter. Det kan både være glade eller traumatiske begivenheder fra din fortid. Når vi giver dem plads til at udtrykke sig, så bliver der frigjort en plads indeni. Ofte udtrykkes det som at have tabt sig eller flyve af briksen bagefter. 

At turde trække vejret og sætte lyd på 

Der hvor der virkelig er noget for os at hente, er i den proces hvor vi åbner for vores åndedræt og giver kroppen plads til at tale. Åndedrættet er helt essentielt i Body SDS behandling. Vi trækker vejret ind gennem næsen og helt ned i bunden af maven for derefter at slippe luften fra bunden af halsen med med en Ahh lyd. Det kommer helt af sig selv over tid, og nogen falder det mere naturligt end andre. Vi er ikke meget for larmende udtryk, og det generelle åndedræt ligger meget overfladisk hos de fleste. Når vi arbejder med åndedrættet bliver vi mere bevidste om hvad det er vi går og siger til os selv. Hvad det er for handlinger og mønstrer vi hele tiden gentager, som måske direkte modarbejder den vi inderst inde er? 

En behandling er altid et samarbejde, og selvom det er mig der arbejder med din krop, er det dig der bestemmer. Det er så stimulerende at arbejde med en krop. Og med en krop mener jeg et menneske. Lag for lag kommer vi tættere på, dig. 

Kost, søvn og livsstil

Body SDS har en lang række redskaber til at ‘rydde op’ i din krop og hjælpe dig til at hjælpe dig selv. Det er helt op til dig hvor meget du vil involvere dig. Det er din krop og dit liv.