MØD MIN KLIENT ALLAN SOM ER DEN VILDESTE INSPIRATION

Fra 'medicin resten af livet' til MEDICINFRI på 3 måneder.

Tro ikke at Body SDS magisk tryller alting væk mens du ligger på briksen. Selvhelbredelse er et personligt ansvar, som Allan tog meget alvorligt.

Læs hans rørende historie om forløbet her:

"Du burde virkelig dele din historie, Allan. Det er jo for sindssygt...", er der flere, der har sagt til mig siden jeg den 30. september sidste år spiste min sidste Ipren - forhåbentlig nogensinde.

Så det gør jeg nu. Ikke for at få hverken medlidenhed eller klap på skulderen. Begge dele har jeg fået rigeligt af af både mig selv og verdens vildeste familie og venner. Men i håbet om, at måske bare en eller to, som også kæmper med gigt, inflammation og Ibuprofen, vil læse med. Også selvom det er lidt langt.

DOMMEN
Den 15. marts 2017 fik jeg at vide, at jeg havde rygsøjlegigt, og at jeg skulle indstille mig på at skulle spise smertestillende medicin resten af mit liv. Rygsøjlegigt er en kronisk sygdom, som lægerne ikke ved så meget om. Den kommer og går og viser sig ved inflammation i knæ, hofter og ryg. Og så er der noget med øget risiko for hjerte-kar-sygdomme og nogle få risikerer at miste synet. Nogle mærker moderate smerter, andre kan ikke passe et arbejde. Så det var en rigtig god dag, der for et år siden.

FORLØBET
Jeg havde i ca. 1 år op til haft pisseondt i knæ og specielt hofter, som blev værre og værre. Mine knæ har altid været fucked. Det ved alle. Men hoften? Jeg prøvede med lidt ipren i kombination med Panodil i samråd med lægen. Det hjalp nogle dage, men langt fra alle. Og pludselig begyndte jeg også at få sindssygt ondt i ryggen, så meget så jeg vågnede om natten og ikke kunne sove mere.

Dér begyndte jeg at spise rigtig mange Iprener - igen i samråd med en læge. Det hjalp på søvnen, men det gjorde stadig så ondt, at jeg ikke kunne hverken træne eller løbe. Og jeg kunne ikke tage strømper på eller vende mig i sengen - uden at bide tænderne så hårdt sammen, så tandlægen på et tidspunkt spurgte, om jeg var begyndt at skære tænder.

Jeg havde været til mere end 10 fysioterapeuter, kiropraktorer, læger, zoneterapeuter i 2016, men ingen kunne finde ud af, hvad der var galt. Nogen sagde, at jeg skulle opereres, andre gav mig øvelser og indsprøjtninger, og igen andre sagde, at mit ene ben var længere end det andet. Og til sidst var der altså én, som sendte mig til reumatolog (det er dem, der ved noget om gigt).

10-15 forskellige blodprøver, en MR-scanning og 2 x røntgen senere kom dommen så den dag for et år siden: Morbus Bechterew aka. rygsøjlegigt og piller resten af dit liv.

1600 mg ibuprofen, eller det der svarer til 8 alm. Iprener hver aften - og så selvfølgelig tilhørende mavesårsmedicin. Fordi Ibuprofen er noget stads for maven. Og så jævnlige blodprøver, fordi nyrerne heller ikke er så glade for medicin generelt.

JEG BRØD HULKENDE SAMMEN på min sofa den aften i marts, jeg kom hjem med en kæmpe pakke maxi Ibruprofen, som jeg nu var afhængig af. Var det her resten af mit liv? Jeg var (dengang stadig) i 30'erne og alle, der kender mig ved at sport og motion altid har været en kæmpe del af mit liv. Jeg er kraftedme ikke sådan en, der er syg. Eller er jeg?

Jeg kom i et forløb hos en virkelig dygtig og sindssygt godt kommunikerende reumatolog på Glostrup i maj. Men konklusionen var desværre den samme. "Vi kan ikke kurere det, og ibuprofen er den behandling, vi kan tilbyde dig". Og så selvfølgelig at jeg skulle prøve at træne lidt, og at jeg var den bedste til selv at mærke efter, hvad jeg kunne og hvad jeg ikke kunne.

KUREN
I juli begyndte jeg at gå til yoga og til Body SDS hos Privilegium - Autoriseret Body SDS Behandling. Jeg gik røvmeget til yoga og røvmeget til Body SDS. Og det var åbenbart bare det, der skulle til.

Og 30. september 2017 stoppede jeg så med at æde Iprener (efter en kæmpe skideballe af Sofie), og hvis man ser bort fra en sindssyg hovedpine de første par dage, så er det gået bedre og bedre i min ryg, mit knæ og mine hofter dag for dag, siden den dag jeg stoppede.

Jeg har sågar prøvet at opleve nogle dage komplet smertefri, hvilket er en vild følelse, efter flere år, hvor det altid gjorde ondt et eller andet sted. Det kom efter 14 dages udrensningskur, hvor jeg ikke spiste gluten, mælkeprodukter, sukker, rødt kød eller drak kaffe eller alkohol - Jep, alt det sjove.

JEG ER LIDT SPLITTET MED DET KOST DER. 
For lige så lidt jeg er sådan en, der er syg, lige så lidt gider jeg at være ham der, der altid bare skal have en salat og noget kogt vand og siger nej tak til Fernet Branca shots.

Men der er fandeme noget i det. Man skal behandle sin krop ordentligt, og tænke over, hvad man propper i den. Så lige nu eksperimenterer jeg lidt med at holde igen med gluten, sukker og rødt kød, og så ser vi, hvordan det går.

Jeg går stadig til Body SDS og rigtig meget til yoga, og så er jeg sammen med en fysioterapeut i gang med at træne knæet op, HELT fra bunden.

Drømmen er stadig at komme til at løbe rundt om søerne til sommer eller næste forår, og måske ligefrem spille lidt bold igen. Hvis bare én af de ting sker, så kan I eddermanme godt regne med verdens største fest :)

SÅ KENDER DU NOGEN, der har fået at vide, at de har gigt?
Så send det her til dem og fortæl dem, at der er en anden vej end Iprener.

24.februar 2018

1923937_1901346589907321_9088581851228981081_n (1).jpg
D. 30. september 2017 stoppede jeg så med at æde Iprener (efter en kæmpe skideballe af Sofie), og hvis man ser bort fra en sindssyg hovedpine de første par dage, så er det gået bedre og bedre i min ryg, mit knæ og mine hofter dag for dag, siden den dag jeg stoppede.
— Allan